11.12.2020 г., 16:43 ч.

Топ десет на най-важните неща! 

  Поезия » Гражданска
407 0 2

 

"Съставете си списък с нещата, които трябва да направите днес. Най-отгоре поставете “Яж шоколад!" - Джина Хайес

 

Съставих си списък. Топ десет

с най-важните в живота неща.

Подредих ги по съвест,

на везните ги мерих

и накрая … драснах черта!

На първо място без да се замисля

след цифрата едно 

написах здраве!

Но то е свързано, си мисля,

с любим, деца, семейство, род…

Затуй след всички тях,

заслужено класирам

на второ място думата … любов!

На трето, но еднакви по значимост

поставих ясно цел и принципи.

Да зная накъде, защо и как

пътувам…

И да приемам важни истини!

След тях написах … времето. 

Научих се да го ценя.

Внимавам да не пропилея

секундите, минутите, часа…

Защото няма връщане назад!

С тази философия на пето място

поместих най - искрения … смях.                     

Бил, казват, много важен лек                   

срещу депресия, умора, страх.

Дори вдъхновявал всеки поет!

На следващите пет места добавих

прегръдки в мързеливата неделя,

с ободряващо кафе или пък чаша чай.

Книгите, които ще чета

или съм чела,

творчески отдушник,

с добавка - чаша вино на вечеря…

На предпоследно място

се замислих…

Дали пък да добавя  нещо за…

 разкош ?

Разбира се, това е толкоз ясно -

Целувката за… лека нощ!

Всъщност, от списъка с Топ десет,

от най - ценните за нас неща,

от избора, написан над чертата,

разбираме, че истинският смисъл

не са, уви, не са … НЕЩАТА!

В изключение и за финал

оставих си награда.

Усещате ли неговия аромат?

Животът има нужда от наслада.

На десето място сложих…

Шоколад!

 

 

  

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??