14 авг. 2019 г., 19:57

Топлинката, която... 

  Поэзия » Философская
1263 11 19

ТОПЛИНКАТА, КОЯТО...

Мое мъничко снежно човече,
от запустелия двор на живота.
Студът във любов ти се врече.
Пролетта ще е твойта Голгота!

А пък мен топлинката крепи ме...
През мъртвешките черни баири,
тихо шепнейки нейното име,
колко страстно душата я дири!

Топлинката, оназ след която
само спомен за нас ще мъждука...
Есента, след измамното лято,
във студа на вратата ми чука!

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??