Ще те обичам с всичките си утрини,
че любовта е повече от изгрев;
когато заревото пурпурно
от изток плътната тъма прониже,
една хвалебствена извира песен:
"Денят отново с теб ще е чудесен!"
И с полета на птиците ще те обичам,
зареяни из незабравкови простори,
над тучни пасища и ваклите овчици;
гори и извори ще славословят
с бълбукането си, със листопада:
"Благословен да е Мъжът-Награда!"
Ще те обичам с доживотни залези;
последните лъчи когато изрисуват
онези странни облачни пейзажи,
в които дъжд с дъгата се целуват,
ще легна във прегръдките ти гола:
"Люби ме както вятърът топола!"
Ще те обичам с цялото си време;
когато видя, че не ми достига,
каквото имам, ще продам, да взема
минутка само още, мълчалива,
която да запълня със дъха си:
"Светът си ти и с тебе ще завърши!"
© Таня Донова Все права защищены