11 апр. 2007 г., 13:17

Този град изгнило посивял 

  Поэзия
590 0 8
 

Направо ще умра от скука

в този град, изгнило посивял,

приличащ ми на грозна репродукция,

нафраскана от дъжд и кал.

Вали, вали, огромното джакузи

се пълни с безцветни сгради,

чадъри като клюмнали медузи

виновно телесата пазят.

Как искам да е ароматно лято

и морско, и зелено, и разголено,

а не това сълзливо  блато

с небе над мене ококорено.

Вали, вали и аз, зомбирана,

медузата си сива стискам

и тя дори ми шепне, милата,

как искам да е лято, искам, искам...

© Марта Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??