"Вижте, нова звезда -
никога не е била там!"
... особена нощ -
както никога
искрят звездите
като магия -
апогей на Слънцето
в зимна нощ...
и при пастирите
Ангел се спуска
със светлина
и радостна вест:
"Бог се роди!
Слава във висините
Богу -
на земята мир
и благоволение
между человеците!"
... вълшебна нощ,
вълшебен миг,
а щом вълшебства има,
Боже,
дай ми миг
в коледната нощ -
него да видя,
който смирен
при теб дойде...
Коледа е - свята нощ
и на ближния
любов дарявам -
Спасителят е с нас!
© Дима Все права защищены
дай ми миг
в коледната нощ -
него да видя,
който смирен
при теб дойде..."
Красиво,много красиво....Дими!Една снежна прегръдка от мене!