Dec 16, 2008, 12:54 PM

Този миг 

  Poetry
549 0 5

"Вижте, нова звезда -

никога не е била там!"

 

... особена нощ -

както никога

искрят звездите

като магия -

апогей на Слънцето

в зимна нощ...

и при пастирите

Ангел се спуска

със светлина

и радостна вест:

"Бог се роди!

Слава във висините

Богу -

на земята мир

и благоволение

между человеците!"

... вълшебна нощ,

вълшебен миг,

а щом вълшебства има,

Боже,

дай ми миг

в коледната нощ -

него да видя,

който смирен

при теб дойде...

Коледа е - свята нощ

и на ближния

любов дарявам -

Спасителят е с нас!

© Дима All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??