21 авг. 2011 г., 09:31

Този мъж 

  Поэзия » Любовная
1488 0 31

 

 

Не го познавам още този мъж,
но той пристига винаги в съня ми
и тялото ми, разлюляна ръж,
събира тихо в шепи, като семе.
Нощта покълва ясна, сякаш ден.
Изгряват неузрели слънчогледи.
Уж, аз го търся – той е вътре в мен.
Простенват плахо сенките ни бледи.
А после бавно времето сълзи,
солта им тишината не измива,
защото и от сънища боли,
когато сутрин рано си отиват.
Затуй заплитам двете му ръце
с косите си и корените неми
и чакам светлината да умре,
за да се върне тихичко при мене.
И чакам този сън да продължи
реален като слънцето в деня ми
защото разпознавам, че си ти,
защото все живееш в мисълта ми –
горещ като ръжта на хълма стар
и слънчев като сутрешна магия...

Разбрах, че твоят образ, оцелял,
не мога от живота да изтрия.



© Нели Господинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??