11 дек. 2012 г., 11:42

Този свят 

  Поэзия » Гражданская
364 0 1

Отмират нации,
епохи и култури.
Така несигурен е
 този свят...
Връхлитан от отрови
 и внезапни бури,
понякога безпринципен
 и непознат...

И наште  дни
във този свят
са преброени.
Не ни се дава
в повече и час!
След детството ни
идва младостта ни...
след зрелостта е
старостта при нас.

О, не използваме ли
тези периоди,
изгубиме ли
времето  си в тях,
в една безпътица 
животът ни се води 
и всичко минало
ще се превърне в страх...

И пропиляното е
загуба голяма...
За кратко време ний сме
гости на света.
За загубвне тук
време няма...
Единствено е сигурна
 смъртта.

След теб остава
 нулата голяма,
която ти си
 завъртял от млад.
За тебе просто
прошка няма,
че само си преминал
 в този свят!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??