Странен транс! И танц убийствен.
Транс хуманен... Виж – летиш
в свят богат, благоизмислен,
нареден от разум висш...
Ще си празен, чист, бездушен.
И без болки, без беди...
Роб доволен и послушен,
безпроблемен ще си ти...
Няма да те мъчат грижи –
нерви, раждане, деца...
Нито мисълта за ближен,
жаждата за красота...
Точно, като по часовник,
ще вървиш напред, кръгом...
Съвест няма да те трови,
ни тъга за род, за дом...
Виждаш ли – огромно гробище
на духа, на любовта?...
Ще живееш ли? – Без обич.
И отвъд човечността...
Марин Тачков
15 октомври 2016 г.
© Марин Тачков Все права защищены