Прозорец.
Малка стая.
Лампа.
Кръг от светлина.
Тя е опората
и тя е вярата
за сигурност.
От мрака.
От света.
Проблясват сенки.
Хиляди,
озъбени в агония,
лица.
Смразяващ страх
размива мислите
и смесва истината
с лудостта.
Бълнуващ трескав сън -
далече е денят.
Минутите се точат бавно -
ударите на сърцето,
застинали,
сковани от летаргия,
отмерват пътя
към спасителната
дневна светлина.© Иван Проданов Все права защищены