Aug 15, 2008, 7:46 AM

Трескав сън 

  Poetry
588 0 1
 

 

Прозорец.

Малка стая.

Лампа.

Кръг от светлина.

Тя е опората

и тя е вярата

за сигурност.

От мрака.

От света.

 

Проблясват сенки.

Хиляди,

озъбени в агония,

лица.

Смразяващ страх

размива мислите

и смесва истината

с лудостта.

 

Бълнуващ трескав сън -

далече е денят.

Минутите се точат бавно -

ударите на сърцето,

застинали,

сковани от летаргия,

отмерват пътя

към спасителната

дневна светлина.

© Иван Проданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??