15 февр. 2007 г., 09:16

Трезво... след прозрение 

  Поэзия » Любовная
1486 1 21
Извадих стара бъчва от мазето,

забравила вкуса на виното.

Танцуват паяжини там, където

зърната се стопяваха рубинено.

Ръждясало приплаква всеки обръч,

прегърнал бъчвата черничева,

при спомена за кипналите нощи

на виното. И тяхното обичане.

Тъга обзе ме. Тъй е непростимо –

пияни от любов – да съхнат в жажда!

Цитат е „Истината е във виното”,


но факт, че от любов - любов се ражда!

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??