1 сент. 2022 г., 19:50

Три дами на море 

  Поэзия » Юмористическая
329 0 2

Говорят ми една за друга,
а аз броя звезди.
Едната смин и теменуга,
а другата пък... дим.

Приятелки са ми и двете,
но аз си правя пас.
Едната с името на цвете,
а другата пък... храст.

Обсебена, не ще да свикне,
маскирала се до очи.
Не дай си, Боже, някой кихне -
проблем, и й личи.

Проблем е и като не киха!
О, Боже, но защо така?
Не ни ли още заразиха?
Ами сега? Ами сега!!!

А другата - така си млати,
с живота на дете.
Не ще ни лука във домати,
ни мирис на кюфте.

Капризна, колкото си иска,
уж дама... а пък то?!?
Морето малко щом разплиска,
проблем е, докато...

Затуй затварям си очите,
отмятам час след час.
Броя мухи, броя звездите,
но най си правя пас!

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря!
  • Харесвам. Докато си "свиркаш по пътя" се ражда стих.
    Поздрави!
    Успех!
Предложения
: ??:??