29 янв. 2013 г., 08:21  

Триптих- Моряци 

  Поэзия » Другая
403 0 2

 

Триптих- Моряци

1.

От умора тялото боли

и душата стене уморена-

боже мой, дали, дали

има край Стихията под мене!..

 

Чак до хоризонта е вода,

но след него пак е тя- водата...

Само от вода ли е Света?..

Сушата?..Не е ли тя оттатък?..

 

Не!..И там е пак вода!..

 

И Живота даже ми тежи,

но мечтата като птица лека

цяла нощ безсънна ще кръжи

за да търси към брега пътека...

2.

От Вятъра в моретата

лицата загрубяха,

ръцете от въжетата

в мазоли отмаляха,

 

плътта ни като чирози

вълните осолиха...

...И само: на илюзии

до днес не се наситихме!...

3.

А тоя Свят открит е от моряците

и всичките познати брегове

до днес са отбелязани със знаците

на бели кости в общи гробове...

 

Жестоко право пада се на Първите-

Светът да носи техни имена,

но да живеят не с връстниците си,

а в паметта  на други времена!..

 

д-р Коста Качев,

нейде в Пасифика

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вярно е, че има пропуск при пунктуацията,но се предполага, че е от печатането. Понякога самата клавиатура пропуска дори букви и ако не се обърне внимание на това, то вече се счита за грешка. Иначе стихотворението доставя удоволствие, когато го четеш задълбочено. Поздравления за автора!
  • Много ми хареса стихотворението. Страхотно е. Само имам една лека забележка относно пунктуацията. Многоточието винаги се състои от три точки, независимо, че е комбинирано с въпросителен или удивителен знак. А иначе... поздрави за написаното!
Предложения
: ??:??