7 окт. 2010 г., 15:58

Триъгълник 

  Поэзия » Любовная
900 1 2

ТРИЪГЪЛНИК

 

Внезапно събуждане –

сякаш някой ми бе ударил шамар!

Не беше пробуждане,

а от съня влязох в буден кошмар...

 

Усещах по себе си

познатия твой аромат...

Но тебе те нямаше –

не бях вече част от твоя нов свят.

 

Защо продължаваме

да храним с енергия тази агония.

Сякаш, по навик  - да страдаме?

По някаква странна, нелепа ирония...

 

Тя беше избраната!

Аз вече бях спомен красив...

Но ето, че пак не отказах поканата

да пазиме пламъка в нас още жив.

 

Достойнство погубено

за нежни целувки и мъничко страст.

С надежди подкупено

и на себични желания в окови и власт...

 

Как се оказах с чувства излъгани?!?

В капан на съдбата – аз, ти и тя...

Бях станала ъгъл в триъгълник –

най-„тъпия” ъгъл в света!

 

 

© Христина Мандаджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??