15 июл. 2009 г., 14:48

Трудно (БезМУЗно) 

  Поэзия » Другая
821 0 6
За поезия душата пак крещи,
за стих, наситен с жар голяма
и заряд от слова пробуждащи,
но е трудно - музата я няма!
Ще се "омузя" - утре сутринта,
(тази вечер много ми се спи),
ще го подхвана, ще го наглася,
стиха мой... ще хвърчат искри.
Страстта ще пари, топлота -
не ще може да се прочете дори,
ще го одумват: "Грях, срамота"
ще е отричан от хората добри...
Трудно... няма да е в утринта,
нито утре, ни следващите дни.
Страст не пали дневна светлина,
а в нощите... угаснали звезди!


16.06.2009г
(цикъл "БезМУЗно")

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??