12 мар. 2023 г., 11:36

Tрудов на шегата ден 

  Поэзия
538 4 26

В тенджерата ври фасулът,
утре първи е април.
Всички мене пак ще хулят –
скришом съм го пресолил.

Вън, в галошите на стрина,
две яйца набързо скрих,
без шамари, ако мина,
ще ви се  похваля в стих.

Знам, че съм си беладжия,
туй от татко май съм взел,
хлябът – натопен в ракия,
клъвна старият петел.

Дядо ме наказа строго –
троскот да плевя и щир.
—" Работи, до тъмно, Гого"! –
каза. —"Та да има мир."

И плевя с последни сили,
за бели съм уморен.
Ето ти априлилили –
трудов на шегата ден.  

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Първоаприлска беля »

2 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??