20 дек. 2009 г., 01:41

Твоето име 

  Поэзия » Любовная
1947 0 27

 

 

Колко близко и звучно е твоето име!

То ме следва навред по широкия път.

В тази бяла до болка и девствена зима

милиони снежинки срещу ми летят.

 

Само крачка встрани е спокойното чудо

на елхите, отрупани в приказен сняг,

но ме мамят напред коловозите лудо

и свистят колелетата в лудия бяг.

 

И къде и да спра, любовта ще ме стигне -

тя през цялото време пътува със мен.

Красотата наричам на твоето име,

свободата - на нашия син нероден.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??