Различно погледнати Ромео и Жулиета -
за обща, любовна, избра тази творба.
От всички истории на нашата планета,
защо точно тази, най-тъжна, избра?
В различна история, различни героите,
тяхната истинска обич нищо не спря.
Нас ни разделяха само географски завоите
и няколко стотин в километри числа.
По едно си приличаме, и ние не спряхме,
дадохме всичко от нашите души.
На края на битката, също умряхме,
аз още горях, но вече гаснеше ти...
© Александрина Крушкова Все права защищены