3 мая 2023 г., 15:18

Тя 

  Поэзия » Любовная
401 2 3

ТЯ

 

... тя е моето облаче бяло, полетяло над мократа ръж,

тя е светлото мое начало, със което съм истински мъж,

тя е вятърче, тиха вихрулка, тя е капчица в росни роси,

тя – светулчица, тихо трептулка върху моето благо станси,

тя е кротко планинско кайначе, от което аз мъжки отпих,

 

тя – дъждец, който тихо си плаче в моя сън, в моя спомен и стих,

тя е звън, тя е вик, тя е шемет, тя е стих, писан с птичи пера,

аз не знам в отреденото време как в две шепи да я събера? –

тя слетя – моя приказна Фея! – сякаш в приказка кацна – добра.

Аз със Обич за нея живея – и за нея с Любов ще умра.

 

11 април 2023 г.

гр. София, 22, 30 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??