Тя беше принцеса,
танцуваща в нощта,
затворена в кръг от огън,
докосваща,
пламъка на... феникса.
Навежда се, обляна в пламък,
ритъм, светлина, камък и дърво,
плът и стомана,
повелители на нощта,
нека прогледна.
Лилаво сияние, дим
и себеотрицание,
погали луната със
сълза от земята.
Тя беше принцеса,
танцуваща в нощта,
затворена в кръг от огън
плуваща в... съня.
Потъпкана от плоското
и равното,
оеднаквена с
племето,
осеменена с
бремето,
изнасилена от
времето,
тя беше принцеса,
достигаща върха.
© Тарададам Все права защищены