7 мар. 2023 г., 18:15  

Тя – добрата и лоша. Коравата 

  Поэзия » Другая
534 3 5

И понеже отдавна не помните,
че на дъното прашно на скрина,
там под дънките, ризките скромните,
крием рокли от пъстра коприна.
И понеже сме мъжки момичета,
и сме даденост сякаш за вас.
Някак делнично все ни обичате
и на празник, под строй, и под час.

 

И все ние сме мъдрите, силните,
и душите ни крият компаси,
та от лудост небето да килнете,
все сме пристан, добри и с ума си.
Но кога ли в душите ни ручеи
ще избликнат и мъжкият свят
закопнял за любови неслучени,
ще разцъфне – щастлив и благат.

 

Осми март, труфилата, букетите,
май това сме за вас. О, я стига!
Пеперуди - горим, за да светите,
и принцеси, но само на книга.
И дори и света да дарявате,
любовта ни за ден ли е тя,
Тя – добрата и лоша. Коравата?
Цял живот. Китка мъртви цветя.

----------------------------------------------------------------

https://youtu.be/DclSx_4_JLw

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??