26 янв. 2023 г., 11:07  

Тя е, Господи! 

  Поэзия » Любовная
723 3 8

ТЯ Е, ГОСПОДИ!

 

Някой ден ще ти кажа за нея –

тя е стръкчето влажна трева,

тя е вятърче нощем на кея,

лятна рокличка в цвят синева,

тя е плисък на ято авлиги

из трептяща от пек мараня,

тя е страничка в моите книги,

дето все я дописвам в съня,

тя е зимна щуркиня в хамбара –

с нея чакаме топлия март,

тя е звън на момчешка китара

по алеята в тихия парк,

тя е облаче бяло над дюни,

тя е шепа от звездния прах,

аз за нея прописах и руни! –

недостоен – за Тебе, монах,

тя – снежец по пътеките лиси,

силует на Жена зад перде,

тя е всичко, което лети си,

и не може да се изяде! –

тя е всичко, което съм писал,

пеперудица в моя тих кеп...

 

Тя е, Господи, висшият смисъл! –

да живея със обич към Теб.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??