7 апр. 2012 г., 22:47

Тя е сигурно луда 

  Поэзия » Другая
1114 0 19

 

 

Тя е сигурно луда (но не точно луда за връзване),
просто ходи сама и сама нещо все си говори.
И я срещам редовно, когато се счупвам от бързане
сутрин рано за работа. Някой път чувам, че спори
 
с много страст с опоненти, за другите просто невидими.
Минувачите често я гледат с нескрито смущение.
Уж е с някаква болест - навярно от най-безобидните,
но понякога думите удрят в средата мишената.
 
Де да можех да тръгна след нея към нейното някъде...
Там гнездят в приказливи ята всички стари въпроси,
а пък тя ги подмамва и вместо да литнат със вятъра,
се зареждат в гласа ù на равни картечни откоси.
 
Тя е сигурно луда. Директната връзка с вселената
има своя цена. Затова ние търсим посредници -
срещу някоя свещ и молитва набързо прошепната
да задраскат по грях или два-три от божите дневници.
 
И е тихо в главитеОтдавна измели сме звуците.
Всички трудни „защо“-та безславно прашасват в килера.
Има кой вместо нас да ги пита – децата ни, внуците…
А каквото пропуснат, след тях някой луд ще намери.

© Росица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??