Тя не е фея - има кръв и плът.
Жена е, но е приказно красива
и искаш да я виждаш всеки път
усмихната, омайваща и дива.
Тя не е ангел - само е добра
и тайните желания разбира.
Излишно зло са всичките слова,
когато във очите ти се взира.
Тя не е жрица, просто мъдростта
е нейната спокойна, твърда сила,
а в крехката ú, ласкава ръка
дъгата пъстроцветна се е скрила.
Не е богиня - част е от света,
но чужда на природата коварна
на всички слаби, дребни същества,
единствено на теб ще бъде вярна.
Познаваш я, ти сам я сътвори -
владетелка на будните ти нощи,
която в теб момчето съхрани...
Обичаш ли я, помниш ли я още?
© Вики Все права защищены