Jul 14, 2009, 3:25 PM

Тя не е 

  Poetry
687 0 15

Тя не е фея - има кръв и плът.

Жена е, но е приказно красива

и искаш да я виждаш всеки път

усмихната, омайваща и дива.

 

Тя не е ангел - само е добра

и тайните желания разбира.

Излишно зло са всичките слова,

когато във очите ти се взира.

 

Тя не е жрица, просто мъдростта

е нейната спокойна, твърда сила,

а в крехката ú, ласкава ръка

дъгата пъстроцветна се е скрила.


Не е богиня - част е от света,

но чужда на природата коварна

на всички слаби, дребни същества,

единствено на теб ще бъде вярна.

 

Познаваш я, ти сам я сътвори -

владетелка на будните ти нощи,

която в теб момчето съхрани...

Обичаш ли я, помниш ли я още?

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??