Някога, във времена ужасни,
в робство милий наш народ,
от болка сълзи той проливал,
за да е свободен, а не роб.
Робството жестоко, като
кладенец дълбоко,
на изпитания тежки
народа ни подлагал.
Но време било
на турците да се опълчат
и българите смели
срещу поробителите търчат,
безброй роби се бунтуват,
свободата си да извоюват.
Българи мечтаят
свободни да са те,
но не само мечтаят,
а воюват и затова
денят дойде...
Ето, руските братя
на помощ дойдоха,
та турците жестоки
без жалост да сразят,
на 3-ти март българите смели
от радост се засмели
и свободни заживели...
© Диана Иванова Все права защищены