May 9, 2008, 9:44 AM

Тъй желана свобода 

  Poetry
658 0 1
 

Някога, във времена ужасни,

в робство милий наш народ,

от болка сълзи той проливал,

за да е свободен, а не роб.

 

Робството жестоко, като

кладенец дълбоко,

на изпитания тежки

народа ни подлагал.

 

Но време било

на турците да се опълчат

и българите смели

срещу поробителите търчат,

безброй роби се бунтуват,

свободата си да извоюват.

 

Българи мечтаят

свободни да са те,

но не само мечтаят,

а воюват и затова

денят дойде...

 

Ето, руските братя

на помощ дойдоха,

та турците жестоки

без жалост да сразят,

 

на 3-ти март българите смели

от радост се засмели

и свободни заживели...

 

 

                            

© Диана Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • свободата е моя любима тема във всичките и измерения-ако го пипнеш тук -там ще буде просто една истинска патриотична песен-поздрав
Random works
: ??:??