31 мар. 2013 г., 12:38

Тъй написал е Дамян 

  Поэзия » Любовная
574 0 1

Тъй написал е Дамян...

 

"Разминахме се като две планети",
написа гениалният Дамян.
Аз моя гений не намерих,
но теб те открих, моя блян...

И там, в прозорците за бдение,
отворени широко, за да влезеш,
аз те видях, очаквано знамение,
но ти отмина без да ме погледнеш...

Потърсих стъпките ти в пясъка,
попитах вятъра къде си,
и търсех вълшебния блясък,
който видях, че донесе...

Не намерих ни вест, ни следа,
уморих се след сянка да тичам,
всяка жена съм кръстил мечта,
всички теб Съдба те наричат...

Ще се питам защо съм пиян
и те викам, ако чуваш, ела...
"Разминахме се", тъй написа Дамян,
като "две светещи космически тела"...

28.03.2013
Д. Антонов (diester)

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??