20 сент. 2004 г., 12:50

Тъжна среща 

  Поэзия
1222 0 3
По улицата първите снежинки
ми галеха лицето в нежен ритуал.
На пейката в близката градинка
прегърбен старец бе заспал.

Когато приближих, очи отвори,
 попита ме с поглед посивял:
- Госпожо, дайте ми два лева, моля!
От вчера нищо не съм ял.

Лицето - на бразди, дрехите - вехти,
а изглежда с осанка прилична.
В миг върна ме в годините детски.
Това беше моят пръв учител!

© Пепа Деличева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??