20.09.2004 г., 12:50 ч.

Тъжна среща 

  Поезия
1216 0 3
По улицата първите снежинки
ми галеха лицето в нежен ритуал.
На пейката в близката градинка
прегърбен старец бе заспал.

Когато приближих, очи отвори,
 попита ме с поглед посивял:
- Госпожо, дайте ми два лева, моля!
От вчера нищо не съм ял.

Лицето - на бразди, дрехите - вехти,
а изглежда с осанка прилична.
В миг върна ме в годините детски.
Това беше моят пръв учител!

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??