24 мар. 2010 г., 17:08

Тъжно 

  Поэзия » Другая
444 0 1

Тъжно

Отмина зимата сурова.
Старата кайсия оживя.
Пролетта - нова надежда.
Дом за птици ще е тя.

С трепет чака новите листа.
Днес е толкова щастлива.
Устоя на бури и снега.
Мина през дъждове и студа.

Слънцето пижама облича.
Всичко вече стяга се за сън.
Но в двора влезе едър мъж.
Кайсията погледна - чу звън.

Простена старата кайсия.
Държеше той резачка в ръка.
Погали я нежно и тъжно.
Запретна ръкави - изръмжа.

Кърви старата кайсия.
Резачката - няма вина.
Леко режеше я - като филия.
И тя преглъщаше плача.

Тъжат за нея децата.
Само спомени се носят.
Разбити плачат гнездата.
Къде ще пее вятърът в зората.

Слънце зад комините се скри.
Ято птици тъжно кръжат.
Градината селска заплака.
Човекът - отне ù душата.

© Пепа Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много хубаво си го написала Адашке! Само дето ме натъжи!
    Поздрави и до по-ведри срещи!
Предложения
: ??:??