17 окт. 2018 г., 11:44

Тъжно щастие 

  Поэзия
747 3 7

 

  

Тъжното щастие - разбрах, че го има.
Това е когато почистваш килима

и видиш на него следи от краченца

на две момиченца или момченца

или да настъпиш малка играчка

останала в хола след детска закачка

или като чистиш там под дивана

да видиш кукла леко съдрана

или под леглото парченце бисквита

от малка ръчичка грижовно завита.

В къщи е пълно днес с покемони

само, че няма кой да ги гони.

Поглеждам вратата... от молив чертички.

И тази година порасли са всички.

Бавно присядам.Отварям Фейсбука

със снимки на моите четири внука...

И хем ти е драго, а нещо те стяга.

Огледаш се... никой край тебе не бяга.

Стерилно е чисто и тихо, но... скука,

а колко красиво преди дни беше тука.

Как ни се иска пак да ви зърнем.

Надолу с главата тоз дом да обърнем.

Днес цялата радост нейде замина.

Е, пак ще се върне, но... чак догодина!

 

© Събчо Събев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??