2 мая 2017 г., 19:54

Тъмни облаци 

  Поэзия » Гражданская
527 0 0

Надвиснаха страховито.

Коварен вятър се развихри.

Тежки капки заудряха  по сухата земя.

Душата ми се вцепени.

Птиците се притаиха в гнездата,

в очакване на тежкия порой.

Халата се развилня  и потроши клоните вековни.

Останаха трески в душите.

Сълзи в очите и потоци от сълзи.

Пороят се хвърли стремглаво и затрупа –

коли,  хора,  животни и бедната наша земя.

Нямаше виновни за бедствието.

Сухи излязоха от безпрецедентната вода най-големите виновници.

До кога?

Ще има ли възмездие?

Просто питам?

Кой причини всичко това?

Водата е невинна, Господа!

© Симеон Пенчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??