28 июл. 2008 г., 07:29

Тъмно... 

  Поэзия
527 0 15

Нощта отново пада,
бързо притъмня.
Единствена Луната се опитва
да разтури мрака.
Далечен вик.
Болезнен.
Раздира тишината.
Някой плаче...
Щурците в далечината
пак старата си песен
са подхванали.
Но някак тягостно се носи
песента им.
И вятър не помръдва.
Потулил се е някъде.
Застинало е всичко.
Не помръдват даже клоните -
като ръце, отправени
в молитва...
Притихнали.
Убийствено мълчание.
И дрезгавата песен
на щурци...
Във тишината.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??