1 февр. 2015 г., 08:38  

Търсене на дом 

  Поэзия » Другая
541 0 4

 

       Търсене на дом

       (звездна приказка)

 

... Аз в цялата Вечност пътувах,

пресичах безкрайни Вселени,

във звездни спирали нощувах

залутан в космичното Време...

 

Живях по жестоки закони

на Гравитации властни

и в орбити влизах изконни

(по своята същност прекрасни!),

 

но там не оставах за дълго

понеже сънувах Звездата

наречена дом да ми бъде,

а само в мечтите позната...

 

.... А сам, из космичните бездни,

се срещах дори с Боговете,

но срещите с тях безполезни

оставаха през вековете,

 

понеже и те заблудени

въртяха се с мен из Безкрая

и търсеха Своето време-

без пътя към него да знаят...

 

... Тогава я срещнах случайно,

(илѝ пък предречено вече!),

когато забулваше трайно

мъглата космичната вечер....

 

... Тя бързо летеше към мене:

изящна, възбудена, гола-

на девствена млада Вселена

сияеше там с ореола...

 

Прошепна смутено: „Помни ме

и с мене тръгни ще те водя,

а Жена е и моето име,

и винаги аз ще съм твоя...

 

И зная Звездата къде е

във тази безкрайна Вселена,

където със теб да живеем...

Ти само повярвай във мене!....”

 

Коста Качев,

01.02.2015.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Невероятна поезия!
  • "...Тя бързо летеше към мене:
    изящна, възбудена, гола -
    на девствена млада Вселена
    сияеше там ореола..."Опитах се с едно зрънце от красотата на това произведение да изразя възхищението си!Една истинска поезия, за което
    благодаря! Насладих и се при четенето.
    Поздрав и хубав ден!
  • Хубаво! Космично разгърнато!Харесах и го оценяваме!!
    Поздрави от мен!
  • !!!
Предложения
: ??:??