19 дек. 2012 г., 23:30  

У дома... 

  Поэзия
533 0 4

Прибрах се. Някак ми е тъжно.

Снегът навън не спира да вали.

И нищо в мен не струва ми се важно.

Светът стовари се в дълбоките мъгли.

 

Прибрах се! Но домът е все различен!

Таванче малко, схлупено мазе.

Студен и празен, някак си безличен,

но колкото да свия пак нозе!

 

Достатъчно е малко да почина,

че утре пак светът ще ме зове:

„- Ще чакам да те видя пак, Ирина!”

А аз се моля тихичко да спре!

 

И утре пак по тъмно ще се върна,

премръзнала в студената мъгла.

И пак във спомен ще превърна

поредната изгубена следа!

 

Една след друга бавно си отиват

мечтите, мислите за теб.

И сутрин сълзите, и те изстиват!

И няма смисъл, нито лек!

 

Прибрах се твърде наранена!

И плаках много, после спрях.

Обичах те, копнеех до последно!

Какво ли стана? Не разбрах.

 

Отидох си, почувствах се ненужна!

От ревност, от инат, от страх.

И още помня любовта ни тъжна!

Помня те! Но се прибрах!

© Иринка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много искрено, много изстрадано!
  • Всичко минава през улея на времето,понякога с горчива болка и тъга,но винаги има един остров, където душата намира своето успокоение и това е вярата в утрешния ден!
  • Прекрасно!
  • Поздравления за изстраданите и красиви думи,както и за силата да затвориш тази страница от живота си!А това,че страдаш си има и хубава страна-показва,че си ЧОВЕК!Пък и сълзите наистина изстиват с времето
Предложения
: ??:??