5 мая 2009 г., 11:04

У приятели 

  Поэзия
426 0 6

Тревите ме очакваха.

След всяка стъпка

се изправяха

с цветни очи

на омагьосана пролет.

Кълвачът в лещака

и сойката

изпърхаха с криле -

бяха им говорили

за мен -

детелината разпери 

четири листа

и прозвуча стар рефрен.

Мъглите откриха

високото чело,

планината ги повдигна

нагоре,

облачета зафлиртуваха,

смяха се много,

а после поплакаха...

окъпани лалета,

черешата окъпана -

усмихнати мисли

за сладко от череши -

чак боли

от радост...

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??