УБЕЖИЩЕ ОТВЪД "ОТВЪДНОТО"
От малък дочувах, че имало „горе”
задгробен живот, във който...
когато настъпи последният час,
отлита душата на всеки от нас.
Опитах със мисли да мина
оттатък небето –
да видя там исках,
макар и частица,
от този „отвъден”,
забулен във тайни,
библейски живот.
Но броня от сплав непозната
опази небесната „Твърд”
и всичко „отвъд”.
Наивните мисли –
пречупени сламки,
поеха обратния път.
Тогава помолих живота
и той ми разказа
за своя небесен събрат.
А после дори ми показа
как горе изглежда
и раят, и адът и Страшният съд.
Не искам, когато приключи
престоят ми кратък
на нашата малка Земя,
Духът ми да тръгне
със стадо покорни души.
Оставил ненужния тленен
остатък
и моята бивша Съдба
да литне с душата ми вечна
Високо и все по-нататък.
Да стигне много далече –
оттатък
„познатото„ вече
„отвъдно”.
И там да намери
мечтаното ново
Убежище.
© Христо Запрянов Все права защищены
И мъдрото ти пожелание да изживеем достойно земния си живот, който е реален и истински.
ЧНГ! Да е здрава, щедра и добра към всички ни!