21 июн. 2008 г., 13:56

убодох се във твоите очи 

  Поэзия » Любовная
1154 0 2
 

***

Убодох се във твоите очи.

И ме заболя!

И дълго плаках,

без някой да ме утеши.

И дълго чаках!

И много молих,

но уви!

 

Дали си беше тръгнал?

Дали се беше скрил?

Не знам!?

Дали не бе готов?

Дали пък нещо друго?

Дали причината съм аз?

Дали пък... ти?

Да питам аз сега. (и да горя сама.)

 

Студено е във моята душа,

а искам да е огън,

но може ли това

да стане ей така.

За да е огън, трябва ми кибрит,

кибрит обаче няма...

© Йовка Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??