27 сент. 2009 г., 23:28

Уча се да казвам "НЕ" 

  Поэзия
608 0 1

Уча се да казвам "НЕ"

 

 

 

Писна ми вече да пиша,

сега и това критикуват.

А от личния ми живот

защо се интересуват?

 

Вече никъде не съм спокойна,

всеки втори се натрапва.

И, без дори да ме попита,

започва да ми се оплаква.

 

Писна ми да бъда кошче

на всякакви малки особи.

Те да си изхвърлят боклука,

а мойта душа да се трови.

 

Писна ми вече да трая

всякакви жалки прищявки!

Непрекъснато да получавам

за помощта ми десетки заявки.

 

Писна ми вече от всичко!

От всичките тези километри!

Писна ми! На всички ще кажа!

Писна ми… от сантиметри!

 

И вече ще викам, ще плача!

Ще изливам гнева си на вас!

На тези, които до вчера

звъняхте ми в късния час!

 

Сега мене ще слушате,

ще ви тровя душите с пороци!

Няма само мен да ме боли,

ще изливам гнева на потоци…

 

 

 

© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??