18 мая 2010 г., 10:22

Уча се да те обичам... 

  Поэзия
1326 0 5



Уча се да те обичам,
но успявам ли в това?
Без да искам, те ранявам
с действия или слова...

Сякаш съм дете, което
искрено е, но уви...
Точно с искрените думи
наранява... и боли.

Казани във лошо време
или просто тежък час,
те превръщат се във бреме
и издигат между нас

стъклени стени. Разбий ги
и спаси ме от страха,
че изгубвам те... Без тебе
ще ме победи свет
а.

Уча се да те обичам...
и разбрах къде греша.
Не мога да науча нещо,
за което всъщност съм била

създадена. Да те обичам
е центърът на мойто Аз.
Единствената моя мисия.
Онзи притаен и таен глас,

който ме успокоява смело,
щом се сгуша в твоите ръце.
И показва пътя към дома...
моят дом във твоите ръце.

Това ми стига. Да те имам.
Със теб съм цяла. Не греша.
Уча се да те обичам,
а всъщност... Аз съм Обичта.


© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??