13 авг. 2021 г., 00:37  

Учителко, благодаря! 

  Поэзия » Для детей
1885 5 22

Училището – пъстър свят!

Читанка с буквички, къде ме води?

И есенно звънче пропя,

тиктакат срички в час по „Край мой, ро́ден“!

 

Едно листенце от букет

лекува спомен, трепнал неотдавна,

как на широк и тесен ред

обичам“ пишех разкривено, с главна.

 

Безкрайно ви благодаря!

Лице угри́жено, задача сложна,  

а бяхте толкова добра –

грешах, подсказвахте ми: „Знам, че можеш!“

 

От вас защо, какво и как,

да полетя, се учих, с волна мисъл!

Аз идвам рошав първолак,

ръка целувам, ах – мастило плисна –

 

Я!… е детският печат в „Благодаря"😊!

© Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Учителко, целувам ти ръка! »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??