Когато някой някога рани те -
не допускай отровата да потече,
дори сълзи да бликнат във очите,
остави отровата със тях да изтече!
Дали раната боли от острието,
порязало душата ти сега,
или от отровата, проникнала в сърцето,
изгаря те от ледена тъга?
Отровата ще бъде силна,
само ако ти ù позволиш,
но може и да е безсилна,
ако с щастие я обезвредиш!
От чашата отпиваш тежки глътки -
удари на твоята съдба,
както острите зъби на хрътки
се пропиват и отравят кръвта!
Антидотът щастие се нарича
и можеш сам да си го правиш всеки път,
ако в живота си се радваш и обичаш -
дори поставен да си ти на кръстопът!
© Каролина Колева Все права защищены