23.03.2010 г., 21:40 ч.

Удар 

  Поезия » Философска
698 0 2

Когато някой някога рани те -

не допускай отровата да потече,

дори сълзи да бликнат във очите,

остави отровата със тях да изтече!

Дали раната боли от острието,

порязало душата ти сега,

или от отровата, проникнала в сърцето,

изгаря те от ледена тъга?

Отровата ще бъде силна,

само ако ти ù позволиш,

но може и да е безсилна,

ако с щастие я обезвредиш!

От чашата отпиваш тежки глътки -

удари на твоята съдба,

както острите зъби на хрътки

се пропиват и отравят кръвта!

Антидотът щастие се нарича

и можеш сам да си го правиш всеки път,

ако в живота си се радваш и обичаш -

дори поставен да си ти на кръстопът!

© Каролина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато намираш Слънце и в най-тъмните си мисли, значи можеш да си "причиниш" и щастие А това е най-добрият имуностимулатор и двигател на вътрешното "аз"! Благодаря, adaruna (Съби Седник) и хубава вечер!
  • Щастието дали е антидот за всичко?!
Предложения
: ??:??