31 янв. 2012 г., 10:09

Ужасът (2) 

  Поэзия » Другая
473 0 2

Посветено на шестгодишния Йован от Босна,

с когото се запознах през Декември 1990 г.

при едни много странни обстоятелства…

 

Две кървави петна отляво.

И тишина, ограбена от ритъм.

Угаснал писък. Алена жарава

в очите на дете. След писъка.

 

Мълчание в две ръце – окови.

Очи, които виждат вятър.

И мръсен здрач, тежащ като олово

над тишината. Мъртво и безкрайно.

Споменът:

 

Стомана с мирис на жестокост.

Безсмислено безочие след гавра.

Дула, опряни в слепоочия.

И тежка песен някъде под залеза…

 

Р. Донкин - Някога през март-1994

© Румен Донкин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??