Улица "Стрес"
Аз живея на улица “Стрес”,
намерих я в случайна обява.
“Елате, моля, още от днес!
Който дойде веднъж, тук остава.”
Уютно е силно казана дума,
удобно – едва ли на място.
Но срещу скромничка сума
се нанесох и почнах на чисто.
Съседите ми са от пластелин –
не се усмихват, дори не говорят,
С изключение на един господин -
смееше се, преди да го затворят.
Животът е хубав. Или поне така е
във всеки вестник той представен.
На човек му стига само да знае,
че пред закона "всеки е равен".
Всичко си имаме на улица “Стрес” –
банки, кафета, магазини, хотели
и управа, която да мисли за нас,
да ни чертае планове смели.
Ох, нека отсеем истината от плявата -
всички живеем на улица “Стрес”.
И недейте се подлъгва по обявата -
просто не е във ваш интерес.
© Георги Все права защищены