3.10.2007 г., 10:08 ч.

Улица "Стрес" 

  Поезия
816 0 7

 

Улица "Стрес"

 

Аз живея на улица “Стрес”,

намерих я в случайна обява.

“Елате, моля, още от днес!

Който дойде веднъж, тук остава.”

 

Уютно е силно казана дума,

удобно – едва ли на място.

Но срещу скромничка сума

се нанесох и почнах на чисто.

 

Съседите ми са от пластелин –

не се усмихват, дори не говорят,

С изключение на един господин -

смееше се, преди да го затворят.

 

Животът е хубав. Или поне така е

във всеки вестник той представен.

На човек му стига само да знае,

че пред закона "всеки е равен".

 

Всичко си имаме на улица “Стрес” –

банки, кафета, магазини, хотели

и управа, която да мисли за нас,

да ни чертае планове смели.

 

Ох, нека отсеем истината от плявата -

всички живеем на улица “Стрес”.

И недейте се подлъгва по обявата -

просто не е във ваш интерес.

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??