8 февр. 2014 г., 21:39

Улици под дъждовния шепот 

  Поэзия
367 0 1

Вслушай се в тихия дъждовен шепот,

който говори на всеки с различен глас,

в мътните локви се чува мокрият екот –

и мокро, и студено е, а дъждът е в захлас.

 

В дъждовния хаос и улиците запустяват,

но от целувката му спират да овехтяват.

Всички бягат от тях, от дъжда се укриват,

който прогонва хората и следите изтрива.

 

Под дъждовния шепот улиците са неми,

а дъждовната маска свойства притежава,

придава сияещ вид и лицето им освежава –

дъждовните капки за улиците са мехлеми.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Гласът на дъжда е различен за всеки.
    Щастливият чува едно,а нещастният друго.
    Музика украсена с гласа на гръмотевицата
    за ушите щастливи е като симфония....
Предложения
: ??:??