9 мар. 2020 г., 12:07

Уморен съм 

  Поэзия » Философская
1135 2 3

Уморен съм от тази съдба,

не живот, а безумна корида.

Всеки ден е позната война,

всяка нощ - забранена Колхида.

 

Нямам скъсани ризи за даване,

нямам сили за дълги двубои.

Нямам думи за дълго прощаване

и прегръдки за чужди и свои.

 

Нямам повече трудни въпроси,

ще платя на лодкаря със труд.

Ще измия краката му боси

и спокоен, ще мина Отвъд.

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??